Trainer

Een trainer is iemand die zich op professionele basis bezig houdt met de prestaties van een persoon. De trainer is dé persoon om leden te stimuleren en motiveren om te blijven sporten in een sportclub.  Enkele van de kerntaken van een trainer kunnen zijn:

  • Het aanleren van de sporttechnische vaardigheden
  • Begeleiden van het groepsproces of individuele sporter
  • Het bereiken en behouden van een optimale conditie
  • Ontwerpen van trainingsprogramma’s op maat dan de sporters
  • Input geven voor en uitvoeren van trainersbeleid
trainer

Waarvoor wordt de trainer niet ingezet:

Jef Van Looveren – Clubmedewerker (jeugdverantwoordelijke en trainer) bij Volleybalclub Mortsel

 ‘Wij hadden nog nooit gehoord van Sportwerk Vlaanderen, maar dankzij hen konden wij onze trainer op een officiële manier vergoeden voor zijn taken.’

 ‘Sportwerk Vlaanderen biedt de perfecte dienstverlening aan sportclubs om iemand professioneel in dienst te nemen. Het is betaalbaar en wij hoeven ons niet bezig te houden met de administratieve rompslomp’.

 ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Sportwerk Vlaanderen nog veel meer mogelijkheden te bieden heeft. Wij willen nu bekijken hoe we nog meer beroep kunnen doen op hen en wat het kostenplaatje zal zijn’. 

Jef Van Looveren
Clubmedewerker bij Volleybalclub Mortsel

Michel Haesevoets – Trainer bij Volleybalclub Mortsel

Michel Haesevoets

‘Dankzij Sportwerk Vlaanderen kon de club mij officieel in dienst nemen. De club was op zoek naar een manier om mij als hoofdcoach te kunnen bezoldigen. Het kwam daarvoor uit bij Sportwerk Vlaanderen. Het is de ideale manier om op een officiële manier iemand te kunnen uitbetalen. Ook voor mij was dit zeer interessant aangezien ik hiervan mijn hoofdberoep kon maken en in bijberoep mijn eigen bedrijf kon opstarten. Op die manier heb ik ook meer zekerheid en een RSZ-voordeel.’

Michel Haesevoets
Trainer bij Volleybalclub Mortsel

Wat kost een trainer?

Om clubs aan te zetten na te denken over professionalisering hanteren we verschillende tarieven naargelang hun inzet. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de vernieuwde tarievenmatrix van Sportwerk.

eigentewerkstelling2
Schaalvergroting
geen schaal

Nog vragen? Stel hier je vraag

Contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.